Новини от България

Бизнесът ще увеличава заплатите през 2017-та

21 окт. , 2016  

Бизнесът е готов да увеличава заплатите догодина, това показват анализите на Асоциацията на индустриалния капитал в България. Повече от половината работодатели очакват възнагражденията на техните служители да растат. Останалите ще запазят заплатите на тазгодишното равнище, но без да ги намаляват въпреки инфлацията.

От Асоциацията преценяват, че повишението на заплатите може да е в резултат на малкото квалифицирана работна ръка, която трябва да бъде стимулира, и от повишението на потреблението и по-добри резултати в продажбите.

„Продажбите на компаниите ще се увеличат средно с 3-4%, като ръста от продажбите в голяма степен ще се използва за увеличаване на възнагражденията”, пояснява Васил Велев, председател на АИКБ. Броят на служителите също ще се запази според разчетите на фирмените прогнози, а близо една четвърт от компаниите – 24 процента, очакват да разкрият нови работни места и да назначат нови служители.

Милен АТАНАСОВ
Източник: financebg.com

, ,


One Response

  1. Димо Райчев.член на СИБ каза:

    Време е, произведените стоки у нас да се конкурират на пазара със стойности на труда ,позволяващи на човека да живее един достоен,нормален живот! Българските предприемачи да са доволни,когато наемната работна сила има възможност да се възпроизведе,не само биологично!!! Бих се радвал,ако те живеят по.скромно,както възрожденците!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.