BgEconomist,Предстоящи събития,Форуми на СИБ

5-ТА ГОДИШНА МЕЖДУНАРОДНА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ ПО ИКОНОМИЧЕСКИ И ПАРИЧНИ ПРОБЛЕМИ

1 окт. , 2019  

На 17 и 18 Октомври 2019 г. В гр. София ще се проведе  5-ТА ГОДИШНА МЕЖДУНАРОДНА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ  ПО ИКОНОМИЧЕСКИ И ПАРИЧНИ ПРОБЛЕМИ

ЕВРОПА СЛЕД ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИЗБОРИ: ПАРИЧНИ И ИКОНОМИЧЕСКИ ПЕРСПЕКТИВИ  

Организирана от Центъра за парични и икономически изследвания към Катедра „Финанси“ към УНСС,  Съвместно със Съюза на икономистите в България  и с подкрепата на Френския институт в България и Първа инвестиционна банка АД, за пета поредна година имаме удоволствието да обявим Годишната международна конференция по икономически и парични проблеми.

През 2019 г. поставяме акцент върху бъдещето развитие на паричната и икономическа област в Европа след Европейските избори. Каним всички, които се занимават и изследват проблеми и теми, свързани с монетарната и икономическата политика, да споделят и обменят своите позиции, мнения и гледни точки. Желаещите да участват с доклади в конференцията, могат да изпращат своите заявки в следните области: 1. Парична и финансова икономика 2. Международна икономика и международна политическа икономика 3. Икономическа и парична история и история на икономическата мисъл 4. Икономика на околната среда, социална и солидарна икономика. 5. Мениджмънт и маркетинг Конференцията е открита за всички изследователи в посочените области, както млади, така и изследователи с опит, докторанти, пост-докторанти, включително и специалисти от бизнеса, правителството и неправителствени институции.

Aнглийски, български, и френски ще са работните езици на конференцията.

Водещи лектори: Проф. Ксавие Рише – Университет „Париж III – Нова Сорбона“, Франция Проф. Кристиан Азаис – Професор по социология, Conservatoire national des arts et métiers (CNAM) Проф. Жером Макуран – membre de l’Université de Saint-Étienne (IUT) et du Laboratoire Triangle (Ens de Lyon)

MRC е основан в края на 2014 г. като част от Университета за национално и световно стопанство в София. Основната цел на центъра е да спомага развитието на научни изследвания в областта на паричната теория, политика и история и да предоставя възможност за изява на млади и утвърдени научни изследователи, за публикуване на научни трудове, както и да осигурява форум за дискусии.

Срокове

 • Заявки за участие с доклад на английски или български език се изпращат на интернет адрес: www.conference.mrcenter.info не по-късно от 17 Септември 2019 г.
 • Регистрационният формуляр следва да бъде изпратен не по-късно от 17 Септември 2019 г. www.conference.mrcenter.info
 • Цялостният доклад следва да бъде изпратен на имейл: mrc@unwe.bg до 15 Декември 2019 г. •

Заявката за участие с доклад и цялостния доклад трябва да бъдат във формат MS Word.

 • Заявката за участие с доклад следва да бъде между 300 и 500 думи.
 • Цялостният доклад не трябва да бъде повече от 20 страници.
 • Заявката за участие с доклад следва да бъде оформена, съгласно изискванията на приложения формуляр за резюме.
 • Докладите от конференцията ще бъдат публикувани на интернет страницата на Центъра в специално издание.
 • Избрани доклади ще бъдат предложени за публикуване в специално издание на списание Economic Alternatives (http://www.unwe.bg/eajournal/en).

Такса за участие

 • Основна такса – 120 EUR
 • Членове на MRC – 100 EUR
 • Докторанти – 60 EUR
 • Участници от УНСС – без такса *
 • Участници от други български институции биха могли да поискат специални отстъпки.

* За участниците от УНСС са включени безплатни кафе паузи и обеди по време на конференцията.

Присъствието на официалната вечеря се заплаща и е в размер на 50 лв.

Регистрационната такса включва:

 1. Участие в конференцията и материали
 2. Публикуване на доклад
 3. Кафе/чай и освежаващи напитки за двата дни
 4. Обяд (17 и 18 октомври 2019 г.)

 Допълнителна информация бихте могли да откриете на интернет страницата на конференцията: www.conference.mrcenter.info или да изпращате въпросите си на имейл: mrc@unwe.bg

София_MRC_Покана-конференция_2019

, , ,


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.