BgEconomist,Международен форум

В Пловдив стартира международна конференция по изкуствен интелект

8 окт. , 2019  

В периода от 10 до 11 октомври 2019 година в Пловдив ще се проведе Първата международна конференция по изкуствен интелект и e-лидерство. Официалното откриване и докладите в двата модула ще преминат в център „Махатма Ганди“ и технологично оборудваните зали на тех парка. Форумът преминава под патронажа на еврокомисар Мария Габриел, към която организаторите отправиха дигитална покана със специално разработен към нея технофилм.

Ораганизаторът има за цел да събере заедно специалисти, учени, преподаватели и докторанти за участие с доклади, за контакти и дискусии, както и всички, които желаят да научат повече за развитието на изкуствения интелект и принципите на е-лидерството. Темите са водещи в програмите на образователния комплекс към технологичния парк в Пловдив – Международното висше училище по информатика и електронно лидерство „Махатма Ганди“, колеж „Омега“, Частната професионална гимназия по информатика и компютърни науки и Индийския технологичен университет – България.

Близо 50 учени и изследователи в областта на високите технологии ще представят и обсъдят своите нови идеи, резултати от научни изследвания, приложения и опит. Гости – лектори в първи по рода си форум са чуждестранни представители на академичните среди, между които лектори от Турция и Индия. Пленарни доклади ще изнесат именити български учени като акад. Васил Сгурев, акад. Минчо Хаджийски и проф. Стоян Марков.

Участници и гости ще могат да видят през първия ден на форума аудиовизулния продукт 3 в 1 „Героите от САЩ`94“ и да разгледат обновената база на тех парка. Официалното откриване на конференцията е на 10 октомври /четвъртък/ от 10.00 часа в Ивент център „Махатма Ганди“ на „Тех Парк Оптела“ АД, ул. Вълко Шопов“ 14, ет.1. Входът е свободен.

Източник: https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/

, , ,


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.