новини и събития

ЕВРОПЕЙСКОТО СОЦИАЛНО ИЗСЛЕДВАНЕ ( ESS) В БЪЛГАРИЯ: АКАДЕМИЧНИ И ПОЛИТИЧЕСКИ ПОЛЗИ И ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА (Bulgarian participation in the ESS: academic and policy benefits and challenges)

16 юни , 2016  

П О К А Н А

ОРГАНИЗАЦИОННИЯТ КОМИТЕТ В СЪСТАВ:
доц. Л. Димова, проф. Р. Стоилова, проф. К. Петков, доц. А. Нончев, доц. П. Кабакчиева
има удоволствието да Ви покани на дискусия на тема:

„ЕВРОПЕЙСКОТО СОЦИАЛНО ИЗСЛЕДВАНЕ ( ESS) В БЪЛГАРИЯ: АКАДЕМИЧНИ И ПОЛИТИЧЕСКИ ПОЛЗИ И ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА“
(Bulgarian participation in the ESS: academic and policy benefits and challenges)
на 20 юни 2016г. от 10:00 часа, в Нова конферентна зала на СУ „Кл. Охридски“

Европейското социално изследване – ESS (www.europansocialsurvey.org) е най-мащабният европейски мониторингов механизъм за научно измерване динамиката на социалния климат в Европа. На всеки 2 години общо 37 страни изследват по единна методика и повтарящ се инструментариум нагласите, ценностите, притесненията и моделите на поведение на европейските граждани. България е член на ESS от 2005 г. и досега успешно е осъществила 4 издания, резултатите от които са с широк спектър на приложение за научни, образователни, политически, информационни и други цели, вкл. за формиране и актуализиране на политики, основани на обективни обстоятелства (evidence based policies).

Целта на форума е учени, изследователи, политици, синдикалисти и др. от различни поколения и институции да анализират актуални проблеми на базата на ESS и да разискват перспективите и ползите от пълноправното членство на България в тази престижната пан-европейска инфраструктура.
Участие в дискусията ще вземат Dr. Rory Fitzgerald, Director ESS ERIC, City University, London и Prof. Peter Elias, University of Warwick, UK.

Дискусията ще се води основно на английски език. Осигурен е симултантен превод.

Допълнителна информация можете да получите на тел. +359 888 352 064.

ОЧАКВАМЕ ВИ!

, , ,


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.