Форуми на СИБ

За приза „Млад икономист 2016“ се състезаваха 145 участници от 9 университета и 12 национални гимназии

13 юни , 2016   Gallery

На официална церемония в сградата на Федерацията на научно-техническите съюзи в гр. София бяха връчени наградите от Съюза на икономистите в България на отличилите се в националния конкурс „Млад икономист – 2016“.

Генерален спонсор на дванадесетото издание на конкурса под наслов „Гласът на младите за силна икономика“ беше Шуменският университет „Епископ Константин Преславски”, който тази година отбелязва 45-годишен юбилей от своето създаване.

145 участници от 9 университета и 12 национални гимназии се състезаваха с около 80 свои индивидуални и съавторски разработки на тема „Моята бизнес идея“. Целта на конкурса бе да се привлече интереса на младите хора в страната към възможностите за развитие на предприемаческата инициатива и творческите идеи за започване на собствен бизнес, както и да провокира иновативното мислене.

Победителите бяха определени в категориите „ученици“, „студенти“, „докторанти“ и „млади специалисти и предприемачи до 35 години“.

Проектите на младите икономисти бяха в областта на производството, туризма, търговията и консултантския бизнес.

Официалната церемония беше открита с приветствено слово на председателя на УС на Съюза на икономистите в България проф. Кръстьо Петков д.ф.н. Той сподели, че «СИБ е една от малкото структури, която се опитва да поддържа баланса между различните теоретико-приложни направления –както онези, които са апробирани успешно в историята за преодоляване на временни катаклизми и циклични кризи, така и новите работещи модели на ускорено (догонващо или изпреварващо) икономическо и социално развитие, които се прилагат в отделни региони на света» вижте цялото приветствие тук : https://bgeconomist.bg/?p=573

Церемонията продължи с приветствено слово на зам. ректора на Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“ – доц. д-р Константин Константинов, поздравителен адрес на гл. секретар на БСК – Петър Денев и всъпителни думи на зам. председателя на УС на СИБ и главен координатор на конкурса – проф. д-р ик. н. Нено Павлов.

В приветственото си слово към участниците и гостите на събитието зам.ректорът на Шуменския университет доц. д-р Константин Константинов представи Конкурсът „Млад икономист» като възможност за младите хора да изразят себе си, да представят своите идеи, постижения и резултати. Той е един добър пример, който показва, че все повече се налагат добрите отношения между науката и бизнеса в България. „Това е една успешна стъпка за постигане на съдържателни резултати, една стъпка, която все повече се вслушва в гласа на младите хора за силна икономика, и не само се вслушва в този глас, но и го подкрепя“, каза още доц. д-р Константин Константинов. По неговите думи участниците са показали сериозен научен потенциал, което поставя икономиката на България в сигурни ръце.
Всички ученици, които са се класирали на първо, второ и трето място и са носители на специална награди от национални състезания, олимпиади и конкурси ще бъдат приети в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ без конкурсен изпит за студенти, обяви решението на Академичния съвет на висшето учебно заведение зам. ректорът доц. Константинов.

Изявилите се в конкурса бяха наградени с грамота, парична и предметна награди от колективни членове на СИБ и спонсори като Българска стопанска камара, Асоциацията на индустриалния капитал в България, Българска търговско промишлена палата, Холдинг „Стара планина”, Холдинг „Корпорация за технологии и иновации” АД– Пловдив, „Международен панаир Пловдив” АД, Финансова компания „Атлас Финанс” АД – Пловдив, Фондация „Атанас Буров” – София, Фондация „проф. Д-р В. Гаврийски” – София.

Участниците и всички гости бяха поздравени с изпълнение на пияно на Ана-Мария и Борис Узунови от НМУ „Любомир Пипков” – София.

Вижте още:

, ,


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.