Форуми на СИБ

Компютърна сигурност за малкия и среден бизнес

4 окт. , 2017  

Сигурността в Интернет прераства във въпрос, касаещ бизнес стратегията на всяка компания. Онлайн заплахи, нежелано съдържание или подозрителни файлове? Интернет е опасно място и ако не бъдем особено внимателни, можем да рискуваме не само репутацията си, но дори и парите си.
На 29.09.2017 г. в Международен панаир, гр. Пловдив, зала „Хеброс“ от 14 часа се проведе среща-дискусия на тема „Компютърна сигурност и защита на информацията“ с ясно изразена насоченост към компютърната сигурност на малкия и среден бизнес.
Организатори на събитието бяха ръководители и преподаватели от Образователния комплекс на Техпарк „Оптела“: Колеж „Омега“ (www.collegeomega.com), Индийски институт по хардуерни технологии – България (www.iiht.bg), Международното Висше Училище по Информатика и Електронно Лидерство „Махатма Ганди“ (http://mvuiel.itakademia.bg/), „Корпорация за технологии и иновации“ АД и Регионалния съюз на икономистите – Пловдив.

Лектори бяха Иван Арменски и Стефан Глухов – специалисти с дългогодишен опит в сферата на киберсигурността и информационните технологии, които разясниха  основните правила за изграждане на защитен механизъм около  сигурността в интернет пространството. Лекторите демонстрираха пред аудиторията как може да се предпазим от хакерски нападения, разпознаването на вирусни приложения, как да запазим данните на устройството си и редица други съвети за безопасност в интернет пространството.

www.bgeconomist.bg

, , ,


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.