Експертни мнения

Малко са икономическите ползи от премахване на клас прослужено време

20 юли , 2017  

Политиците не трябва да се занимават с клас прослужено време. Малко са ползите в икономически план. Вицепремиерът Валери Симеонов трябваше първо да проучи въпроса. Симеонов трябва да осъзнае, че не си струва промяната.

Това е поредната шумотевица между синдикати и работодатели. Това каза пред Канал 3 проф. Христина Вучева, бивш финансов министър.

„Има спокойствие, известен подем в производството в страната“, поясни проф. Христина Вучева. По думите й това е незначителен елемент, който засяга работници от добивните отрасли. „Има дефицит на мислене в цялата ни страна, куца ни. Няма достатъчно ясни и значими проекти“, каза проф. Вучева.

По думите й проблемът е, че няма заетост и проекти в малките населени места, а не повишаването на минималната работна заплата. „Разходите за отбрана, за модернизация на въоръжените сили, са прекалено големи. Увеличението на средствата ще намали парите във важни сектори като образование и интеграция на ромите“, допълни проф. Вучева.

„Трябва да мислим как да изхарчим евентуалните излишъци от предходни години, ако ги има. Излишъците обаче свиват растежа и ограничават потреблението“, добави проф. Христина Вучева. Тя коментира и протестът на служителите на МВР. Според нея е крайно време да се обърне внимание на реформата в сектора, информира pik.bg.

„Не можех да повярвам като чух, че тези хора са нямали пари за униформи“, каза още проф. Христина Вучева.

Източник: www.financebg.com

, , ,


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.