BgEconomist

МИИ стартира стратегическо партньорство със СИБ

29 ное. , 2022  

Предвижда се да бъдат провеждани регулярни срещи между Съюза и Министерството, а целта е научните среди да бъдат включени във формирането на политиките на институцията. „Можем да имаме устойчиви резултати само, когато институциите, бизнеса и научните среди работят в тясно сътрудничество“, подчерта министър Стоянов. По думите му през последните месеци последователно се търсят всички възможности за ангажиране на учените в работата на ръководеното от него министерство. „Надявам се стратегическото партньорство, което започваме днес да бъде запазено и надградено в бъдещето“, каза още Никола Стоянов.

От страна на научната организация представиха пред министър Стоянов Бяла книга за нова икономика 2022-2023 г. В научното издание са включени редица актуални икономически въпроси в т.ч. интелигентна индустрия, нисковъглеродна икономика, цифрова и транспортна свързаност, бизнес мрежа за българите по света, крайбрежна и морска икономика на България и др. Те се ангажираха да участват активно в работата на институцията доброволно и безвъзмездно.

„Конструктивният диалог между държавата и научните организации е задължителен за постигането на добри резултати в сектора. Ще разчитаме на експертните анализи от страна на Съюза по всички ключови теми за българската икономика”, подчерта министър Стоянов.

От страна на Съюза на икономистите в България на срещата присъстваха неговия председател проф. д-р Татяна Хубенова-Делисивкова, д-р ик. инж. Петър Нейчев зам. председател на УС, Иван Попов секретар на организацията, доц. д-р Димитър Благоев член на УС, Венелин Йорданов член на УС и представител на ръководството на Пловдив Тех парк, проф. Гарабед Минасян, и доц. д-р Виктор Йоцов.

Страници: Page 1 Page 2


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.