Книги и автори

Образованието е инвестиция!

17 юни , 2014  

Управителният съвет на Съюза на икономистите в България подкрепи европейската гражданска инициатива „Образованието е инвестиция! Не смятайте разходите за образование като част от дефицита!“.

На 16 юни 2014 г. проф.Начко Радев, член на УС на СИБ взе участие в организирания от КНСБ форум под надслов „Подкрепете образованието!“.
Инициативата е лансирана през 2013 г. от г-жа Анна Диамантопулу, бивш евро-комисар и председател на DIKTIO – „Мрежа за реформа в Гърция и Европа“.
Основната цел на инициативата е да се осигурят ресурси, които да бъдат инвестирани в образованието, като по този начин ще се предоставят равни възможности за образование и обучение на всички млади хора в Европа във време на криза.
За да успее тази европейска гражданска инициатива се очаква до 6 август 2014 г. да бъдат събрани 1 000 000 подписи на европейски граждани в съответствие с правилата за европейските граждански инициативи. За целта КНСБ, съвместно със Синдиката на българските учители, стартира мащабна кампания по събиране на необходимите подписи из цялата страна.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.