Новини от България

Приключи жизненият път на проф. д.ик.н. чл. кор. Иван Илиев

19 окт. , 2017  

На 17 октомври 2017 г. на 92-годишна възраст ни напусна Иван Илиев – проф. д-р на икономическите науки и член-кореспондент на БАН.

Уважаван дългогодишен университетски преподавател, виден учен и изтъкнат стопански деец от най-висок  ранг проф. Иван Илиев е съвместявал научноизследователската дейност с участие в държавните органи на управление. Бил е ректор на ВИИ „Карл Маркс“, зам.председател и главен научен секретар на БАН, заместник-министър в няколко министерства, два пъти зам. председател на Министерския съвет и председател на Държавната планова комисия. Той е един от съставителите и автор в Икономическа енциклопедия в два тома.

Проф. Иван Илиев ще бъде запомнен като един от най-големите български учени-икономисти с професионален стил на представяне на собствени позиции и като човек с гражданска, научна и професионална етика.

Близки, приятели, колеги и негови студенти ще се простят с проф. Иван Илиев на 20 октомври (петък) от 11.00 часа в гробищен парк „Св. Архангел Михаил“, ул. „Бояна парк“ 4 – новите Боянски гробища.

Дълбок поклон пред светлата му памет!

От Съюза на икономистите в България

, , ,


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.