Новини от България

Първият ден след ваканцията депутатите ще бистрят промените в Търговския закон

31 авг. , 2016  

Промени в Търговския закон предвиждат депутатите при началните разисквания след лятната си ваканция и в началото на есенната сесия на Народното събрание. По трядиция при всяко подобно начало, със слънчев тен и хъс за парламентарна изява, депутатите си пожелаха ползотворен и активен политически сезон, с по-малко личностни отстрелвяния и повече качествени нормативни актове и смислени решения в интерес на народа.

След предлаганите промени в търговското законодателство парламентът ще обсъди на първо четене и промени в Закона за военната полиция, както и промени в Закона за защита на класифицираната информация на второ четене. В програмата са заложени и предложения за законодателни промени, свързани с бившата Държавна сигурност.
В четвъртък депутатите ще обсъдят годишните доклади на Държавната комисия по сигурността на информацията за 2014 и 2015 г., годишен доклад на Държавна агенция „Разузнаване“ за 2015 г., годишен доклад на Служба „Военна информация“ за 2015 г., както и Годишен доклад за състоянието на националната сигурност на Република България през 2015 г.
За петък е предвиден традиционният парламентарен контрол.
От „БСП лява България“ поискаха изслушване на премиера Бойко Борисов в парламента. Предложението обаче не беше прието от мнозинството в залата. Председателят на парламента Цецка Цачева все пак каза, че ще покани министър-председателя в парламента, пък той дали ще пожелае… Така и Цачева не се доизказа по въпроса.

Източник: https://financebg.com

, ,


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.