Форум на СИБ

П О К А Н А

7 ное. , 2022  

П О К А Н А

    От името на Съюза на икономистите и секция „Социологически науки” към Съюза на учените в България имаме удоволствието да Ви поканим да участвате в откритите публични обсъждания за 2022г. „Дни на будителите“,  провеждани по традиция като инициатива на нашия съвместен творчески Клуб „Сребърна икономика“.

    Каним Ви  най-учтиво  на Първата дискусия от поредицата „Дни на будителите“ на 16 ноември 2022г. 13.00ч. Дом на науката и техниката, Зала 3, София, ул.Г.С. Раковски, 108 с любезното участие като основен лектор на

Проф. д.с.н. ЕМИЛИЯ ЧЕНГЕЛОВА,

директор на Института по философия и социология при БАН

на тема ИНДЕКС НА ТОЛЕРАНТНОСТТА НА БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ КЪМ „ИКОНОМИКАТА В СЯНКА“

Индексът на толерантността към „икономиката в сянка“ (Shadow Economy Tollerance Index) е първи по рода си и е конструиран в рамките на научно изследователския проект „Факторна детерминираност на „икономиката в сянка“ и подходи за ограничаването й в българското общество“, изпълняван от екип под  ръководството но проф. д.с.н. Емилия Ченгелова и с финансиране от Фонд „Научни изследвания“. Индексът се изчислява за пръв път и екипът има амбицията да бъде актуализиран веднъж на две години, за да бъде измерител на толерантността на населението към сенчестите практики в българската икономика.

Модератор: доц. д-р МАРИЯ ЖЕЛЯЗКОВА

Моля, при желание от Ваша страна да потвърдите участието си в дискусията на тел: 087 701 1710 или на електронната ни поща unieconom@abv.bg.

                                                  От организаторите


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.