BgEconomist

Размисли върху перспективите за нова глобална и алтруистична парична система

8 фев. , 2018  

Съюзът на икономистите в България съвместно с Юридическия Факултет на УНСС, Института за държавата и правото при БАН и Българската асоциация по международно право най-учтиво Ви канят на 21.03.2018, от 16:00 часа в зала „Тържествена“ на УНСС на

Публична лекция на проф. д-р Кун Байтебир на тема:
„Размисли върху перспективите за нова глобална и алтруистична парична система“

Проф. д-р Кун Байтебир е Председател на Центъра по икономическо право и управление към Свободния университет Брюксел (VUB). Преподава право на предприятията, парично и финансово право, етика на бизнеса. Адвокат към Колегията на Гент, Белгия.
В последните си изследвания, отразени в книгата „Към един нов международен паричен порядък“ (2017г., издателство Springer), проф. д-р Кун Байтебир подлага на критична оценка съвременните характеристики на парично-финансовата система . В труда си той прави опит да обясни защо тази система води до финансови кризи и защо справянето с тях досега е било незадоволително.
Проф. д-р Байтебир изследва парично-финансовата система в мултидисциплинарна перспектива, със силен фокус върху избора на етични ценности, които в хода на историята оформят парично-финансовата правна система и предлага прогнози за промените в глобалната парична система.

Лекцията ще се проведе на английски език.

УС на СИБ

 

, , , , ,


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.