Предприемачество

Седем българи в класацията на Forbes

17 ян. , 2017  

Седем българи са включени във втората поредна селекция на Forbes „30 под 30″ за цяла Европа. Селекцията представя 300 от най-ярките млади предприемачи, новатори и носители на промяна. Селекцията „30 под 30″ обхваща 10 категории – медии, индустрия, политика, търговия, изкуство, развлекателна индустрия, социално предприемачество, наука и здравеопазване, технологии и финанси.

Отличените родни таланти са: Александър Найденов на 26 г., отличен в категория „Социално предприемачество“ (СП). Той е съосновател на PaperHive – онлайн платформа, която улеснява сътрудничеството между изследователи и работата им върху научни текстове.

Емилиян Кадийски на 29 г., Илиян Димов на 29 г. и Теодор Костадинов на 23 г., също в категория СП. Те са създатели на Враца софтуер общество, информира в.Стандарт. Чрез проекта си се борят за създаване на ИТ общество във Враца чрез безплатна 9-месечна обучителна програма.

Константин Рангелов – 25 г., в категория „Индустрия“. Той е съосновател на Dronamics, която разработва автоматизирани въздушни дронове за пренос на товари.

Макс Пирски на 27 г., отличен в категория „Изкуство“. Той е графичен дизайнер. Работил е по проекти на компании като Nike, American Greetings и Cirrus Owners & Pilots Association.

Роси Митова – на 29 г., е отличена в категория СП. Тя е създател на Farmhopping – онлайн платформа за продажба на продукти от малки български ферми до крайни клиенти.

 

Източник: www.financebg.com

, ,


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.