Конкурс Млад икономист

Съюзът на икономистите в България връчи наградите от Националния конкурс „Млад икономист 2017 г.”

10 юни , 2017   Gallery

За приза „Млад икономист 2017г.” се състезаваха 121 участника от 13 университета и 15 професионални гимназии.

В навечерието на 11 юни – професионалния празник на икономистите, се проведе Официалната церемония по награждаването на победителите  на Тринадесетото издание на Националния конкурс „Млад икономист – 2017г.” под надслов „Гласът на младите за силна икономика” на тема „Икономическото неравенство в 21 век“. Участващите в конкурса ученици, студенти и докторанти имаха възможност да представят своите идеи, становища или решения относно икономическото неравенство в 21 век чрез индивидуална или екипна разработка.

Церемонията беше открита от Председателя на Съюза на икономистите в България проф. Татяна Хубенова – Делисивкова откри официалната церемония, която започна с едноминутно мълчание в памет на проф. Кръстьо Петков д.ф.н. – дългогодишен Председател на съюза.

Проф. Хубенова-Делисивкова честити в аванс Деня на икономиста и благодари на всички участници в конкурса, като го оцени като важно послание за социална ангажираност и отговорност към обществото. Като съвместна кауза за добруването на държавата ни.

В приветствено слово Председателят на националното жури на конкурса проф. д-р ик. н. Нено Павлов, зам. Председател на СИБ изрази задоволство и уважение към положения труд на младите участници, които по най-добрия начин проявяват своите въжделения, мъдрост и изследователски умения и целенасочено търсят креативния ключ на очакваното по-добро бъдеще. „В аналитичността и критичността на вашите есета откриваме визионерство и капацитет за бъдещото развитие на българската икономика и социално благосъстояние.” – каза още проф. д-р ик.н. Нено Павлов

Той сподели, че за тазгодишния конкурс са били представени общо 94 разработки от 121 участника от 13 университета и 15 професионални гимназии. Най-активно участие в конкурса са взели участниците от Университета за Национално и Световно Стопанство – 11 разработки от 12 участника, Икономически Университет Варна  – 5 разработки от 7 участника, Стопанска Академия Свищов – 4 разработки от 4 участници, Югозападен университет с 3 разработки от 3 участника.

От средните училища лидер в участието е Националната финансово-стопанска гимназия гр. София – 8 разработки от 11 участници, ФСГ Атанас Буров гр. Хасково – 7 разработки от 8 участника, ТГ Княз Симеон Търновски гр. Стара Загора – 3 разработки от 4 участници, Професионална гимназия по икономика Д-р Иван Богоров гр. Варна – 3 разработки от 5 участници.

Общият брой на наградените разработки са 20, от които 10 награди за класиралите се на призовите първо, второ и трето място и 10 специални парични и предметни награди за много добро представяне в Националния конкурс.

Управителния съвет на Съюза на икономистите в България изказа искрена благодарност за финансовата подкрепа на генералния спонсор и съорганизатор на конкурса Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”, за подкрепата и партньорството на Българска Стопанска камара, Асоциацията на индустриалния капитал в България, Холдинг „Стара Планина” , Холдинг „Корпорация за технологии и иновации” АД – Пловдив, „Етик Финанс” АД – гр. Пловдив, Международен панаир Пловдив, Консула на Чехия в България, Фондация „Атанас Буров” – София, Фондация проф. д-р В. Гаврийски” – София, Фондация проф. д-р Минко Русинов” гр. Свищов и ФНТС.www.bgeconomist.bg

, , , ,


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.