BgEconomist

Честит празник български икономисти!

11 юни , 2016  

През 1895 г. на тази дата, в България е създадено Българското Икономическо дружество.

Цяла плеяда знаменити българи са членували в дружеството. То е дало на България поредица от премиери, министри, академици. Негови членове са били дори и такива доказани майстори на перото като Иван Вазов и Алеко Константинов.
Дало своя принос в зараждането на освободена България основаното тогава научно дружество непрекъснато участва в изграждането на една съвременна и европейска България.

ДВ, бр.41/13.05.05 Мин.съвет прие Решение № 320/29.04.2005 за обявяване на 11 юни за Професионален Празник на Икономистите, в която година се проведе първото издание на конкурса „Млад икономист”.

Всяка година, Съюзът на икономистите в България отбеляза по достоен начин Деня на икономиста.

УПРАВИТЕЛНИЯТ СЪВЕТ НА СЪЮЗА НА ИКОНОМИСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ има удоволствието да покани всички участници в Националния конкурс и техните преподаватели и родители, всички победители от конкурсите през последните 11 години, редовните индивидуални и колективни членове на СИБ, представители на спонсорите и на колективни членове на ФНТС за участие в ОФИЦИАЛНАТА ЦЕРЕМОНИЯ ПО НАГРАЖДАВАНЕТО НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В ДВАНАДЕСЕТИЯ КОНКУРС „МЛАД ИКОНОМИСТ-2016 г.”
„Гласът на младите за силна икономика!” на тема:
„МОЯТА БИЗНЕС ИДЕЯ” И ТЪРЖЕСТВЕНОТО ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА ДЕНЯ НА ИКОНОМИСТА

11 юни 2016 г., 11.00 ч., зала № 4 „Проф. Асен ЗЛАТАРОВ”, ет. 2, НДНТ
София, ул. „Г. С. Раковски” № 108. За информация: моб. тел.: 0878871874
Генерален спонсор на Конкурса „Млад икономист – 2016”: Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”, отбелязващ 45-годишен юбилей от неговото създаване.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК БЪЛГАРСКИ ИКОНОМИСТИ!

, ,


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.